1.png Profi mediáció - Gyors, hatékony, közös megállapodás 2.png
bs1.png bs2.png bs3.png
side-icon.png Navigáció
blank.gif blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png

Kérlek "lájkold" a Facebookos oldalamat, köszönöm!


side-icon.png Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztrált?
IDEKATTINTVA regisztrálhat.

Elfelejtette a jelszavát?
IDEKATTINTVA kérhet újat.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
center-icon.png Üdvözlöm
blank.gif
A Profimediáció oldalon Ön érdekes információkat és megoldási lehetõséget talál ahhoz, hogy hogyan érhet el gyors, közös megállapodást vitás kérdésekben.
Hasznosnak tartja ezt? Akkor jó helyen jár. A komikus rajz alatt megtalálja, hogy miért jó Önnek a mediáció.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
center-icon.png Főoldal
blank.gif


Véget nem érő, terméketlen vita helyett gyors és jó megoldás!

Adott egy élet adta vitás helyzet, egy nehezen megoldható, már-már megoldhatatlannak tűnő konfliktus Ön és valaki más között, aki lehet egy üzleti partnere, a válófélben lévő házastársa, stb.

Adott az Ön megoldási szándéka, hogy a kialakult helyzet – az egyedi adottságokat figyelembe véve - minden érintett fél számára a lehető legkedvezőbb módon kerüljön lezárásra. Ha azonban ez eddig nem sikerült, akkor igénybe veheti a mediátori segítséget. A mediátor lényegében egy közvetítő, vitavezető, békítő, „öreg bölcs”, semleges, objektív harmadik fél, aki nem döntőbíró és nem is tanácsadó, hanem szakmai tudásával támogatja a feleket a megoldás megtalálásában.

Nyugodt lehet, az Ön és a vitapartnere között fennálló konfliktushelyzetet közösen meg tudjuk oldani. Ráadásul úgy oldjuk meg, hogy mindkét fél azzal a jó érzéssel távozhat, hogy érdekeit, személyes céljait, szükségleteit közösen figyelembe vettük. Ezen felül nem kell pereskedni, akár évekig idegeskedni, pénzt, időt, energiát áldozni egy hosszú folyamatra, amelynek a végkimenetele bizonytalan. Jól hangzik? Szerintem igen. A fentebb említettek miatt többnyire amúgy sem túlságosan csábító lehetőség a bírósági eljárás a felek számára, ám sok esetben nem tudnak jobbat nála, a vitát pedig valahogyan rendezni kell...

Ha Ön is úgy gondolkodik, hogy vegyük le a válláról a terhet mielőbb, akkor az egyrészt remek, másrészt pedig én is hasonlóan gondolkodom, tehát már ketten vagyunk. Nagy előny lenne, ha az Ön vitapartnere is csatlakozna hozzánk. Ebben az esetben ugyanis egy alapos, mindkét féllel jól előkészített, gyors, rövid eljárás keretében pontot tehetünk az ügy végére, létrehozhatunk egy peren kívüli megegyezést. Az egyezkedés a lehető legelőnyösebb, leggyorsabb és legköltséghatékonyabb vitarendezési mód mind az üzleti életben, mind pedig a privát kapcsolatokban. Különösen az utóbbi esetekben nehezítik a tisztán látást és a probléma sikeres megoldását érzések, indulatok, de nem ritkák a gazdasági szférában sem, ahol sok múlhat azon, akár egy vállalkozás léte is, hogy végül milyen döntés születik. Van még egy fontos pozitívum: mivel a felek a megoldást saját maguk találják ki és önkéntesen vállalják a betartását, a teljesítés eredményesebben valósul meg, mint a bírósági eljárásban meghozott döntések esetében. Sok szakember hangsúlyozza, hogy a bíróság jogot szolgáltat, nem igazságot, így gyakran fordul elő, hogy az ítélet végül mindkét félnek csalódást okoz.

Mindez megelőzhető, de sajnos nem mindenki veheti igénybe a mediációt. Mi lehet az akadálya annak, hogy Ön élhessen a közvetítő eljárás nyújtotta kiváló lehetőséggel? A vitapartnere passzivitása, aki esetleg nem is tud semmit a mediációról. Ön viszont megismertetheti vele – akár ezt a linket is elküldheti neki - , így lehetséges, hogy Ő is nyitott lesz erre a kezdeményezésre. Ha viszont Ő nem hajlandó részt venni az eljárásban, akkor tovább folytatódik a veszekedés és jön a per.

Abban hiszek, hogy sokan elismerik: a mediáció, mint gyors, közös megállapodáson alapuló, hatékony vitarendezési módszer egy ellenállhatatlan ajánlat és remélem, hogy ebben Ön és vitapartnere is egyetértenek. Amennyiben igen, kérem, egyeztessen időpontot a 30/35-70-235 telefonszámon vagy idekattintva küldhet e-mailt.blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png